Livre de l’élève

Stop! biedt leerlingen een kans om zichzelf te evalueren op grammaticale basisitems.

In een Circuit ontdekken leerlingen nieuwe woordenschat en taalhandelingen (Circuit rouge), grammatica (Circuit bleu), en werken ze functioneel op getallen (Circuit jaune) en uitspraak (Circuit rose).

Wanneer de verschillende Circuits afgelegd zijn, volgt aan het einde van elk onderdeel de zelftoets Plein gaz! om te controleren of leerlingen klaar zijn voor de eindopdracht Finale.

In Espace détente herhalen leerlingen de geziene leerstof van een hoofdstuk op speelse wijze.

Aan het einde van een hoofdstuk bundelen leerlingen individueel of in groep de ontdekte bouwstenen in een eindopdracht Finale, volgens een uitgewerkt stappenplan.

Het leesdossier Kiosque bevat (semi-)authentieke artikels die nauw aansluiten bij de interesse­sfeer van de leerlingen, inclusief verwerkingsopdrachten in de banner onderaan de bladzijde met veel aandacht voor het beleven en het creëren van taal.

Leerlingen werken in elk hoofdstuk naar een doel: FinaleDit is een eindopdracht waar leerlingen individueel of in groep de ontdekte bouwstenen inzetten.

Comment dire? helpt leerlingen verder inoefenen op uitspraak. In Circuit rose komen verschillende facetten van de Franse uitspraak aan bod in praktische lessen.

Nieuw!

Het leesdossier Kiosque achteraan elk hoofdstuk biedt artikels over het reilen en zeilen in de francofonie: leuke en uitdagende teksten over sport, muziek, film … 

De verschillende tekstsoorten komen aan bod en de thema’s sluiten nauw aan bij de leefwereld van de leerlingen.

Kiosque heeft ook een digitale aanvulling: Kiosque numérique. Hier vind je extra teksten (met voorleesfunctie, aanpasbaar lettertype en oefeningen), maar eveneens extra audio(visueel) materiaal. De teksten zijn bovendien onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en makkelijk af te drukken.

De verwerkingsopdrachten, zowel receptief als productief en met veel aandacht voor het beleven en het creëren van taal, staan in de banner onderaan de bladzijde.

In het Cahier wordt Kiosque verder uitgebreid. Kortere, minder complexe teksten vind je terug in Besoin d’aide?, langere, complexere teksten staan in Défi!. De bijbehorende verwerkingsopdrachten zijn uitgewerkt in functie van differentiatie.

Nieuw!